Snabbnudlar (fast bättre) 2.0

Det här är en variant på ett recept jag postade för drygt sex år sedan. Det visar sig att kombinationen nudlar, ost och hetta är en vinnare, vem kunde ha trott det?

3 portioner
15 minuter

Snabbnudlar (Samyang Ramen motsv.), 3 paket
Bacon, 1 paket (ca 140 g)
Körsbärstomater, ca 10 st
Vitlök, 3 klyftor
Sambal oelek, 2-3 tsk
Chèvre, 150 g (utan skal)
Olja för stekning
Svartpeppar

Skölj och halvera tomaterna, skala och hacka vitlöken, skala vid behov chèvren och smula den i små bitar.

Klicka lite olja i en stor stekpanna. Klipp baconet i bitar och fräs det i oljan på hög värme. När det börjar få färg, tillsätt tomaterna och låt fräsa tillsammans. När också tomaterna fått färg, sänk till medelvärme och tillsätt den hackade vitlöken. Rör om ofta så att vitlöken inte bränns.

Koka upp vatten i en kastrull. Koka nudlarna i 1-2 minuter, bara så att de lossnar. Häll av vattnet och tillsätt nudlarna i stekpannan. Tag kryddpåsarna som följde med nudlarna och tillsätt innehållet samt chèvren. Fortsätt röra om så att allt blandas väl.

Smaka av med sambal oelek och svartpeppar. Klart!

Källa: A Bite of Bitting

Leave a Reply