Vad jag skulle kalla ett typiskt singelrecept, få ingredienser och går fort men mättar bra och går utmärkt att stoppa in i frysen.
4 portioner
30 minuter
Lax, 4 portioner (portionsfrusen)
Salladsärtor, 150 g (ett pkt)
Grädde, 2½ dl
Mjölk, 1½ dl
Majsstärkelse, 1½ tsk
Basilikapesto, ca 2 msk
Pasta Penne, 9 dl (4 port)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tina laxen och tärna i lagom stora bitar. Börja koka pastan enligt instruktion. När det återstår 4 minuter på pastans koktid, tillsätt salladsärtorna med pastan.
Stek laxen i olivolja i en stekpanna med höga kanter. Se till att bitarna får fin färg runt om. Salta och peppra omsorgsfullt.
Rör ut stärkelsen i mjölken. Lyft ut laxen ur stekpannan och häll istället i grädde och mjölk. Låt koka upp och sjud till en krämig konsistens. Rör i pesto och smaka av med salt och peppar (det kan behövas mer pesto).
När pastan är klar, häll av vattnet. Rör ihop pastan (med ärtorna), såsen och laxen.
Källa: Buffé