Pasta och pesto går fantastiskt bra ihop, det vet alla. Här en gratäng som går bra att frysa och smakar fantastiskt.
4 portioner
45 minuter
Pasta (t ex Penne), 300 g
Gul lök, 1 st stor
Vitlök, 3 klyftor
Nötfärs, 500 g
Basilika, 1 tsk
Creme Fraiche, 2 dl
Röd pesto, ca 175 g (en burk)
Vatten, ½ dl
Riven ost, 150 g (en liten påse)
Salt
Chiliflakes
Smör/olja för stekning
Börja koka pastan som vanligt men korta tiden med 2 min. Starta ugnen på 200 grader.
Skala och hacka lök och vitlök. Stek färsen i en stekpanna med höga kanter tills den blivit brun. Tillsätt lök, vitlök och basilika och krydda generöst med salt och chiliflakes. Låt fräsa ihop i några minuter.
Rör ihop pesto, creme fraiche och vatten. Tillsätt hälften av blandningen till pannan med köttfärsen och låt puttra i ytterligare några minuter.
Sila av allt vatten från pastan och lägg i en ugnsfast form. Fördela köttfärsröran ovanpå. Toppa med resten av pestoblandningen och till sist riven ost.
Gratinera i cirka 10 minuter eller tills allt fått fin färg.
Källa: MatHem