Enkel pastarätt som man vänder ihop på nästan oförskämt enkelt, går fort och som går utmärkt att frysa. Originalreceptet innehöll också körsbärstomater, men jag strök dem eftersom de gör rätten för vattnig för min smak.
4 portioner
20 minuter
Röd lök, 1 st
Bacon, 2 paket (ca 250 g)
Tomatpuré, 2 msk
Grädde, 2½ dl
Mjölk, 1½ dl
Majsstärkelse, 2 tsk
Majs, 1 liten burk (ca 200 g)
Salt och peppar
Curry
Pasta
Börja tillaga pastan enligt instruktion.
Skala och hacka löken fint och baconet i strimlor eller tärningar. Stek tillsammans i en torr stekpanna tills löken blivit mjuk.
Blanda mjölk och majsstärkelse. Tillsätt blandningen tillsammans med tomatpuré och grädde. Koka upp under omrörning och låt stå och puttra på lägre värme. Smaka av med salt, peppar och en generös mängd curry.
Låt majsen rinna av i en sil och servera den och såsen med den färdiga pastan.
Källa: Buffé