6 portioner
30 minuter (förbereds 24 tim innan)
Kycklingfilé, 1 kg
Soja, 1 dl
Ljus sirap, 1 dl
Glögg, 2 dl
Kanelstång, 2 st
Lagerblad, 5 st
Cheddarost, 200-300 g
Creme fraiche, 5 dl
Bulgur, 5 dl
Grillspett av trä
Salt
Blanda soja, sirap, glögg, kanelstänger och lagerblad i en skål. Ansa och strimla kycklingen i centimetertjocka bitar och lägg den att marinera i blandningen, cirka ett dygn.
Lägg grillspetten i blöt. Riv osten. Koka upp creme fraiche i en kastrull, sänk värmen och rör ned osten. Fortsätt röra tills all ost har smält och såsen är slät. Salta och smaka av. Låt stå och svalna.
Starta ugnen på 200 grader. Trä kycklingbitarna på grillspett och lägg dem på plåten. Ställ in i ugnen i 10-15 minuter. Tillaga under tiden bulgur enligt instruktionerna på förpackningen. Servera rykande het bulgur och spett med den kalla såsen. Komplettera om så önskas med en sallad.
Källa: Spisa.nu (anpassat)