När jag hör Biff Stroganoff får jag fortfarande hemska flashback från skolmaten på någon kommunal gymnasieskola. Brun, ointressant sörja med hackad skosula i. Tänk vad mycket bättre mat blir när man lagar den själv, hemma, med bra ingredienser!
Äter man enligt LCHF kan man med fördel äta Biff Stroganoff som den är, annars passar det bra med ris eller potatis till.
4 portioner
20 minuter
Biff eller oxfilé, 500 g
Gul lök, 1 st
Champinjoner, 150 g
Grädde 40%, 2 dl
Tomatpuré, ca 2 msk
Salt och peppar
Smör/olja för stekning
Skär köttet i strimlor och stek det i en stekpanna med höga kanter eller en stekgryta. Hacka under tiden löken och skiva champinjonerna. Tillsätt lök och svamp i stekpannan när köttet är brynt och fräs i några minuter tills det har fått färg. Salta och peppra.
Häll på grädden och låt alltsammans koka i några minuter. Tillsätt tomatpuré, rör om och smaka av; krydda eller tillsätt mer puré efter behov.
Källa: Bonniers Kokbok