Kattmat för magsjuka missar

Det här är inget som en människa borde sätta tänderna i, någonsin. Men det är ett recept, och ett synnerligen användbart sådant som fungerar utmärkt när den lilla fyrbenta pälsbollen ätit något olämpligt med bruna spår på väggar, golv och möbler som följd (blää). Den här maten innehåller inte alla vitaminer etc som katten får i sitt vanliga torrfoder, så det är en bra idé att servera båda delarna (inte blandade). Av någon anledning tycks katten (min åtminstone) älska den vidriga torsksörjan så den går åt först i vilket fall. Det kan ta ett par dagar innan man ser en positiv effekt i kattlådan.

Många portioner
45 minuter

Torskfilé (fryst), 1 paket
Matris, långkornigt

OBS: Fiskfiléerna måste inte vara av just torsk, någon annan vitfisk går också bra.

Koka riset med dubbelt så mycket vatten som receptet på förpackningen föreskriver och tre gånger så lång tid, 45 minuter eller så, det skall bli mjukt och en smula grötigt. Koka samtidigt torskfiléerna, de ska vara helt genomkokta så att de faller sönder vid beröring. Blanda risgeggan (häll inte av vattnet) och torskfiléerna, låt svalna till ungefär kroppstemperatur eller något svalare före servering.

Leave a Reply