Fajitas

Fajitas är, det exotiska namnet till trots, egentligen inget konstigare än en röra på kött, grönsaker och kryddor som man blandar och rullar in i tortillabröd. Eftersom jag är LCHFare brukar jag dock skita i brödet, det går precis lika bra att äta direkt från tallriken eller ur en matlåda. Passar bra att frysa in. Fläskköttet kan ersättas med kycklingfilé.

Den som ätit Fajitas ute på restaurang vet att ingredienser och serveringsmetod kan variera kraftigt. Så även här! Jag brukar äta mina Fajitas med turkisk yoghurt, salsasås (samma som man har till t ex tacos), soltorkade tomater i olja och jalapeños. Guacemole funkar också bra.

4 portioner
15 minuter

Fläskkött, 500-900 g
Röd paprika, 200-300 g
Röd lök, 1-2 st
Fajitas-kryddmix, 1 påse
Smör/olja
(Tortillabröd)

OBS: Det finns många olika “fajitamixar” att välja mellan, min nuvarande favorit är den som heter “Red Fusion Sizzling Fajita Spice Mix” från Santa Maria. Använd röd eller gul spetspaprika istället för vanlig för en sötare smak.

Skär köttet i småbitar. Stek i smör eller olja på medelhög värme så att det får färg. Hacka och rensa grönsakerna under tiden.

Lägg över köttet på ett fat och stek grönsakerna i samma stekpanna tills de är mjuka och har fått färg. Tillsätt mer stekfett vid behov. När grönsakerna börjar se färdiga ut, lägg tillbaka köttet och häll över kryddmixen. Observera att kryddmix i pulverform oftast skall spädas ut med vatten!

Låt alltsammans fräsa i stekpannan på medelhög värme i cirka fem minuter. Servera med godtyckliga tillbehör. Den traditionella serveringsmetoden är att köttröran och alla tillbehör ligger var för sig på små fat som måltidsgästerna sedan plockar av för att fylla sina tortillabröd. Utan bröd så äter man helt enkelt direkt från tallriken.

Källa: Recepten.se

Leave a Reply