Italiensk Kyckling

Supersnabb kycklingrätt som kan kombineras med pasta om man vill, då räcker den till flera. Utan pasta är den väldigt bra för oss LCHFare!

2 portioner
10-15 minuter

Kycklingfiléer, 2 st (500 g)
Babyspenat (bladspenat), 1 paket (70 g)
Soltorkade tomater i olja, 6 st
Vitlök, 2-4 klyftor
Salt
Svartpeppar
Olja

Tärna eller strimla kycklingen och stek i lite olja. Krydda liberalt med salt och svartpeppar. Hacka under tiden vitlöksklyftorna (skala dem först) och tomaterna. När kyckligen fått färg, tillsätt vitlök och tomater och rör om, låt det ligga och fräsa en stund. Smaka och krydda mer vid behov. Lägg bladspenaten i stekpannan – är det väldigt stora blad kanske den måste hackas först – och rör om med jämna mellanrum tills bladen skrumpnat ihop och blivit grönbruna.


Leave a Reply