4 portioner
45 minuter
Kycklinglårfiléer med skinn, 600-800 g
Vitlök, 2 klyftor
Limejuice, 1 msk
Flytande honung, 2 msk
Japansk soja, 2 msk
Ingefära, 3 msk riven
Jalapeño, 2 st hela färska
Fetaost, 150 g
Sötpotatis, 800 g
Rödlök, 3 st små
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Skala och riv vitlökslyftor och ingefära. Blanda ihop med limejuice, honung och soja. Salta och peppra, smaka av och justera smaken som du vill ha den. Lägg kycklingslårfiléerna i en plastpåse med marinaden och låt marinera i ungefär ett dygn.
Starta ugnen på 225 grader. Välj en ugnsform med ett galler över. Häll lite olivolja i formen. Skala löken och skär den i grova klyftor. Tvätta sötpotatisen och skär den i mindre klyftor. Lägg allt i ugnsformen. Salta och peppra.
Lägg gallret på formen och lägg kycklingen ovanpå, med skinnet uppåt – på så vis rinner spadet ner på grönsakerna och kycklingen blir inte kokt i det. Häll resten av marinaden som blivit kvar i påsen i formen.
Rosta i 25 minuter eller tills kycklingen är färdig, var försiktig så att den inte blir bränd. Ta ut kycklingen och låt den vila under folie under tiden grönsakerna blir färdiga. Hacka under tiden fetaost och jalapeño.
Lägg upp kyckling och grönsaker på ett serveringsfat. Strö över fetaost och jalapeño.
Inte lämplig att frysa in, men går utmärkt att spara ett par dagar i kylen.
Källa: Buffé