Rotfruktspytt med chorizo

En lättlagad rätt som dessutom går att variera med olika rotfrukter, korvar och senap om man så vill. Går utmärkt att frysa till matlådor eftersom den tinar fort.

4 portioner
45 minuter

Rotfrukter, 1 kg blandade (t ex morot, palsternacka, rödbeta, jordärtskocka, potatis, rotselleri, …)
Chorizo, 500 g
Grov stark senap, 2 msk (t ex Graveleij)
Creme Fraiche, 2 dl
Persilja, 1 kruka
Smör/olja för stekning
Ägg, ett per portion
Salt och svartpeppar

Skala och tärna rotfrukterna. Klicka generöst med smör i en djup stekpanna och stek rotfrukterna på medelhög värme tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Salta och peppra.

Skiva chorizon och tillsätt i stekpannan. Höj vid behov värmen så att chorizon får fin yta.

Hacka persiljan. Rör ner senapen i creme fraiche. Stek äggen i lite olja.

Strö hackad persilja, klicka senapscreme och lägg ett stekt ägg på varje portion.

Källa: Ica.

Leave a Reply