En lättlagad rätt som dessutom går att variera med olika rotfrukter, korvar och senap om man så vill. Går utmärkt att frysa till matlådor eftersom den tinar fort.
4 portioner
45 minuter
Rotfrukter, 1 kg blandade (t ex morot, palsternacka, rödbeta, jordärtskocka, potatis, rotselleri, …)
Chorizo, 500 g
Grov stark senap, 2 msk (t ex Graveleij)
Creme Fraiche, 2 dl
Persilja, 1 kruka
Smör/olja för stekning
Ägg, ett per portion
Salt och svartpeppar
Skala och tärna rotfrukterna. Klicka generöst med smör i en djup stekpanna och stek rotfrukterna på medelhög värme tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Salta och peppra.
Skiva chorizon och tillsätt i stekpannan. Höj vid behov värmen så att chorizon får fin yta.
Hacka persiljan. Rör ner senapen i creme fraiche. Stek äggen i lite olja.
Strö hackad persilja, klicka senapscreme och lägg ett stekt ägg på varje portion.
Källa: Ica.