Det här är nästan identiskt med mitt recept på Äppelpaj, men jag gjorde några justeringar och resultatet blev ännu bättre.
1 paj
40 minuter
Smör, 125 g
Vetemjöl, 2 dl
Havregryn, 1 dl
Strösocker, 1 dl
Salt, ½ tsk
Fyllning
Rabarber, ca 400 g eller fyra långa stjälkar
Potatisstärkelse, ½ msk
Kanel
Vit sirap
Ta ut smöret ur kylen och dela det i kuber. Låt stå framme så att det blir mjukt. Starta ugnen på 225 grader.
Skölj och rensa rabarbern, dela i ca 1 cm långa bitar. Lägg i en non-stick eller smord pajform. Strö över potatisstärkelsen och generöst med kanel och sirap. Rör om tills allt är väl blandat.
Häll mjöl, gryn, socker och salt i en bunke. Blanda noga. Tillsätt smöret och knåda med händerna tills du har en kladdig boll som inte sitter ihop riktigt. Fördela små degbitar över fyllningen i pajformen.
Grädda i ugnen i 20 minuter, var uppmärksam mot slutet så att toppen inte bränns. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Går utmärkt att spara i kylen eller frysa.