Det här är en väldigt enkel rätt att sno ihop, full med grönt och föredömligt god.
4 portioner
30 minuter
Morot, 2-3 st
Lime, 1 st
Solrosskott, 100 g (1 pkt)
Sesamfrö, ca 1 msk
Majonnäs, 1 dl
Japansk soja, 1 msk
Kycklingfilé, ca 500 g (en per portion)
Äggnudlar, 1 pkt (en per portion)
Salt
Peppar
Olja (för stekning)
Rör ihop majonnäs och soja i en skål. Smaka av och sätt till mer majonnäs eller soja om det behövs. Ställ in i kylen så länge.
Skala morötterna och hyvla ner dem i en skål i tunna strimlor. Tillsätt sesamfrön och solrosskott, pressa limesaft över. Salta och peppra. Blanda noga.
Stek kycklingen i lite olja tills den är genomstekt och har fått fin färg. Glöm inte att salta och peppra. Koka under tiden nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem snabbt i kallt vatten när de är klara.
Rör ihop grönsaksblandningen med nudlarna eller servera var för sig tillsammans med en kycklingfilé per portion. Garnera med lite mer sesamfrö. Servera sojamajonnäsen till.