Ramen med kryddig fläskfärs

Ett recept som är lätt att följa, smakar autentiskt japanskt och ser lika smaskigt ut i skålen som det är att äta? Jajamen! Positivt överraskad av att alla ingredienser fanns på min lokala ICA.

4 portioner
45 min

Ramen, 200 g (ett paket)
Ägg, 4 st
Vatten, 12 dl
Kycklingbuljong, 2 tärningar (alt. fond)
Fläskfärs, 300 g
Vitlök, 3 klyftor
Sambal oelek, 3 msk (en liten burk)
Japansk soja, 6 msk
Pak choi, 2 st (ett paket)
Misopaste vit, 3 msk
Tahini (sesampaste), 3 msk
Ingefära, ca 5 cm (1-2 msk hackad)
Salladslök, 2 st
Rapsolja för stekning

Koka upp vatten, koka äggen i 9 minuter (mjukkokt) och spola kallt. Skala och lägg åt sidan så länge.

Stek färsen i olja i en stekpanna. Hacka under tiden vitlöksklyftorna fint. När färsen är genomstekt, tillsätt den hackade vitlöken, 1½ msk sambal och 4 msk soja. Blanda och låt fräsa ihop på svag värme, rör om ibland.

Blanda 12 dl vatten och buljongtärningar/fond i en kastrull, koka upp. Låt sjuda på låg värme. Vispa ner miso, tahini, 2 msk soja och 1½ msk sambal. Låt fortsätta sjuda, vispa ibland.

Koka upp vatten för nudlarna, skölj och rensa under tiden salladslöken och skiva den i centimeterlånga skivor. Skala och hacka ingefäran fint. Dela pak choi längsmed och skölj dem.

Koka nudlarna enligt anvisning. När knappt en minut återstår, lägg ner pak choi och låt dem koka med. Ta ur pak choi och häll av vattnet när nudlarna är klara.

Tag till varje portion 1/4 av vardera nudlarna, soppan och färsen. Toppa med ett ägg, en halv pak choi, hackad salladslök och ingefära. Halvera ägget innan servering.

Källa: ICA

Leave a Reply