Halloumi Carbonara

Klassisk pastarätt, här i ett extra snabbt utförande. I stället för halloumi går det förstås att använda kött, eller varför inte svamp?

4 portioner
30 min

Pasta, 400 g
Halloumi, 200 g
Vitlök, 1 stor klyfta
Vispgrädde, 2½ dl
Äggulor, 4 st
Parmesan, 1 dl riven
Salt
Svartpeppar
Färsk persilja, hackad
Olivolja

Börja koka pastan på vanligt sätt. Skär halloumin i små bitar och stek i olivolja. Riv vitlöksklyftan. När halloumin fått gyllenbrun färg, sänk värmen och tillsätt vitlöken. Stek under omrörning i ytterligare någon minut, ta sedan bort från värmen.

När pastan är klar, häll 1 dl av pastavattnet i ett separat kärl innan du häller av resten av vattnet från pastan. Tillsätt grädde, äggulor och riven parmesan. Salta och peppra omsorgsfullt. Vispa till en slät sås.

Häll såsen och halloumi/vitlöksfräset över pastan och värm under omrörning tills såsen har tjocknat, det tar bara någon minut.

Servera med hackad färsk persilja.

Källa: Buffé

Leave a Reply