Chocolate Chip Cookie Bars

Det här receptet är oförskämt enkelt och resultatet blir väldigt smaskigt. Fyllningen kan varieras i det oändliga, originalreceptet rekommenderar nötter, kokos eller torkad frukt.

ca 20 bitar
1 timme

Vetemjöl, 4½ dl (270 g)
Bikarbonat, 1 tsk
Majsstärkelse, 1 msk
Salt, 1 tsk
Smör, 175 g
Brun farin, 2¾ dl (200 g)
Strösocker, 1½ dl (133 g)
Ägg (stora), 2 st
Vaniljextrakt, 1 msk
Chokladknappar alt. krossad mjölkchoklad, 200 g
Flingsalt

Starta ugnen på 175 grader. Ta en ugnsform med höga kanter som är cirka 20 x 20 cm och lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret.

Blanda noga vetemjöl, salt, bikarbonat och majsstärkelse i en skål. Blanda smält smör, strösocker och farinsocker i en annan, större skål. Tillsätt ägg och vaniljextrakt till smör- och sockerblandningen. Blanda väl.

Lägg över de torra ingredienserna i de blöta och rör ihop, inte för mycket utan bara tills de precis har blandat sig. Det ska bli en homogen men väldigt kladdig smet. Spara ½ dl av chokladen vid sidan om, tillsätt resten och rör om tills bitarna är jämt fördelade.

Häll över degen i ugnsformen och jämna ut den så att den är någorlunda jämnt fördelad i formen. Garnera med chokladen som du sparade.

Grädda i ugnen ca 30-40 minuter. Ytan ska bli krispig och gyllenbrun, insidan kladdig men inte för lös. Stick i mitten av formen med en provsticka och ta ut formen när önskad konsistens har uppnåtts.

Ta ut ur ugnen, garnera med lite flingsalt och låt svalna i en timme. Skär i fyrkanter och förvara i lufttät burk i rumstemperatur (de håller sig ca 3 dagar).

Källa: Preppy Kitchen

Leave a Reply