En favorit bland plockmat; enkla, goda men tar nästan ingen tid att göra i stor kvantitet.
ca 80 bitar
20 minuter
Mjukt tunnbröd i rektanglar, t ex Sarek, 8 st
Cream cheese, t ex Philadelphia, 300 g
Wasabipasta, ca 45 g
Kallrökt lax i tunna skvor, 600 g
Lägg cream cheesen i en bunke och rör ner wasabipastan med en slickepott eller silikonspade. Ta lite i taget och provsmaka för att avgöra när det blivit lagom starkt (om du använder den vanliga tuben från Blue Dragon så går nästan hela åt).
Bred cream cheese på hela tunnbrödet och lägg på lax. Laxen ska täcka ungefär 75% av ytan, lämna ett band mot ena långsidan där det bara är creme cheese. Rulla ihop från långsidan så laxen kommer innerst och bandet utan lax kommer ytterst och håller ihop rullen.
Förvara i plastfolie fram till servering. Vid servering tar du helt enkelt av plastfolien och skär rullarna i bitar, som en maki-rulle.
Tips: Utmaningen är att få ingredienserna att åtgå i ungefär samma takt när du gör rullarna, så att det inte blir mycket över.