6 portioner
30 minuter
Pasta av valfri sort, 1 paket (ca 400 g/9 dl)
Vitlök, 4 klyftor
Oxfilé eller rostas, 900 g
Chèvre/getost, 400 g (inkl skal)
Creme fraiche, 3 dl
Rucolasalat
Chiliflagor
Oregano
Svartpeppar
Salt
Smör
Koka pastan enligt anvisningarna. Skär bort skalet från getosten om den har sådant och dela den i mindre bitar. Putsa och skär under tiden köttet i lagom småbitar. När pastan är klar, häll av vattnet och rör ned creme fraiche och getost.
Pressa vitlöksklyftorna i en stekpanna med lite smör i. Fräs vitlöken tillsammans med köttet tills bitarna fått färg. Rör ner i pastan tillsammans med rucola (glöm inte att skölja den först). Krydda med chiliflagor, oregano och salt/peppar efter smak.
Tips: I originalreceptet ska det också vara 1 msk torr vermouth i pastan. Jag provade utan och det gick alldeles utmärkt. Detta recept är enkelt att göra laktosfritt med laktosfri creme fraiche.
Källa: Landleys kök