Kyckling i currysås

Jag älskar recept av typen “tag följande ingredienser och stek dem tillsammans, klart.” Det man saknar i kulinarisk finess vägs snabbt upp av att man är klar på en kvart, det är svårt att misslyckas, resultatet smakar prima och jag är ändå inte den som vill ägna någon större bit av en ensam vardagskväll åt att laga middag.

Istället för att köra med vanligt salt och svartpeppar använde jag en smart kryddkvarn som innehåller hel svartpeppar blandat med bergssalt. Kanske inte det mest prisvärda alternativet men perfekt för mig som är lat att bara behöva hålla koll på en kvarn istället för två!

3 portioner
20 minuter

Kycklingfilé, 2 st (500 g)
Röd paprika, 1 st
Bacon, 1 pkt (140 g)
Creme Fraiche, 2 dl
Curry
Svartpeppar
Salt
Smör (för stekning)

Tillbehör: Jordnötter, enligt originalreceptet. Jag är lite skeptisk mot jordnötter i mat så jag hoppade över dem.

Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen i rikligt med smör. Krydda med curry, salt och svartpeppar. Rensa och strimla under tiden paprikan och baconet. Tillsätt dessa i stekpannan och stek under omrörning tills såväl kyckling som bacon är genomstekta och paprikan blivit lite mjuk. Rör sedan ned creme fraiche och låt koka i 2-3 minuter. Smaka av och krydda mer om så önskas. Serveras med fördel fräsande direkt från stekpannan.

Källa: Recepten.se

Leave a Reply