Jag försökte hitta tid och temperatur för att tillaga en lammstek sous vide, men internet gav mig vilt skiftande förslag, så jag höftade och det blev riktigt bra. Här är en kom-ihåglapp.
6 portioner
6 timmar
Lammstek, ca 1½ kg
Färsk timjan, en kruka
Vitlök, 3-4 klyftor
Salt
Svartpeppar
Smör
Ta fram och torka av lammsteken. Det kan underlätta att skära den i två delar, eller köpa två mindre stekar, för att få plats. Salta och peppra generöst.
Skala vitlöken och skiva den. Vakuumpacka lammsteken med en generös bunt timjan och skivad vitlök.
Tillaga sous vide vid 58 grader i 5-6 timmar. Förbered under tiden tillbehör, t ex rotfrukter i ugn eller någon lämplig sås.
Sätt en stor stekpanna på spisen med hög värme och en mycket generös klick smör. När stekpannan är riktigt varm, bryn köttet runt om så att det får en vacker yta. Skopa över brynt smör.
Lägg upp och låt köttet vila ett par minuter innan servering. Observera att det kan släppa en del vätska från köttet.