Snabb tomatsalsa

Ibland slänger man ihop något på ren känsla som blir så bra att receptet måste sparas till framtiden. Eftersom jag inte måttade några ingredienser blir det väldigt inexakt. Men det hör ju till charmen, att varje nytt försök blir lite olikt det föregående.

4 portioner
30 minuter

Krossade tomater, 1 pkt (390 g)
Gul lök, 1 st
Vitlök, 3 stora klyftor
Grön paprika, 1 st
Röd spansk peppar, 2 st
Grön jalapeño, 1 st
Färsk koriander, 2/3 av en kruka (ca 2 msk)
Olivolja, ca 2 msk
Limesaft, ca 1 msk
Honung, drygt 1 tsk
Oregano
Spiskummin
Svartpeppar
Salt

Värm upp lite olivolja i botten av en kastrull. Hacka löken grovt och låt den fräsa på medeltemperatur, sänk värmen om den börjar brynas. Hacka vitlök, grön paprika och all chili, tillsätt allt eftersom. Rör om ofta.

Hacka koriandern fint. När grönsakerna blivit mjuka, tillsätt krossade tomater, limesaft, lite mer olivolja och koriander. Klicka i honungen och rör om så att den löser sig. Krydda med salt, peppar, oregano och spiskummin. Smaka av och krydda mer vid behov.

“Buzza” med en stavmixer tills salsan fått önskad konsistens.

Leave a Reply